Medicii din Brasov s-au confruntat pentru a doua oara in acest an cu sirenomelia, malformatie extrem de rara in randul nou-nascutilor
Nou-nascutul a trait doar 40 de minute de la nastere. „In mod obisnuit acesti copii nu supravietuiesc, pentru ca se nasc fara rinichi si au picioarele in forma de inotatoare. Pentru a-i tine in viata ar trebui sa le facem mai intai transplant de rinichi, ceea ce este foarte complicat in cazul lor. Sansele de supravietuire sunt zero“, a declarat dr. Ioan Oprea, seful sectiei de Neonatologie a Maternitatii Brasov, potrivit Adevarul.

Cuzele aparitiei sirenomeliei pot fi genetice sau pot aparea daca mama lucreaza intr-un mediu unde se foloseste cadmiu si dioxina, potrivit medicilor.

Malformatie se inregistreaza o data la circa 120.000 de nasteri si este provocata de o comprimare anormala a picioarelor, care „fuzioneaza“ in timpul evolutiei fatului.

Cititi mai multe in Adevarul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.