Chimicalele duc la cresterea ratei de incidenta a cancerului la animale, iar unele dintre cele mai amenintate specii in prezent sunt diavolul tasmanian si balena beluga
Potrivit unui raport publicat in Nature, “Cancerul in lumea animalelor - din perspectiva conservarii” demonstreaza ca substantele chimice din mediu au un impact alarmant asupra speciilor in pericol precum diavolul tasmanian sau balena beluga, informeaza The Ecologist.

“Legatura dintre dezvoltarea tumorii si contaminarea mediului este puternic sustinuta de datele stiintifice”, sustin autorii raportului Denise McAloose si Alisa Newton, dand exemplul cancerului de piele si de ficat de care sufera pestele din apele din zone industrializate. In randul populatiei de balene beluga din estuarul St. Lawrence din Canada, o zona poluata de industria de topire a aluminiului, cancerul este a doua cauza de deces.

Cu toate acestea, Potrivit Green-Report, autorii spun ca in unele cazuri, cancerul nu are legatura cu chimicalele produse de om. Un exemplu ar fi tumoarea faciala a diavolilor tasmanieni care a decimat populatia cu 53% fata de 1996. Ca urmare, specia a fost listat ca fiind in pericol in 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.