Pretul crescut al mancarii sanatoase, dar si tendinta oamenilor plini de griji de a manca foarte des i-au determinat pe cercetatori sa ajunga la aceasta concluzie.
Specialistii se tem ca problemele legate de credite, agravate de actuala criza economica, vor inrautati “epidemia de obezitate” care bantuie lumea occidentala, scrie Science Daily.

Eva Münster, de la Universitatea Mainz din Germania a lucrat cu o echipa de cercetatori si a studiat mai mult de 9000 de persoane, descoperind ca 25% din 949 de persoane cu datorii erau obeze, comparativ cu doar 11% din cei care nu aveau credite de platit. Ea a pus acest lucru pe seama creditelor care afecteaza viata familiala, inclusiv reducerea participarii la activitati de divertisment, concedii, evenimente sociale si chiar iesirile in aer liber, ceea ce aduce cu sine o viata sedentara.

Potrivit lui Münster, "abilitatea unei persoane de a-si alege mancarea pe care o va oferi familiei spre consum tine de resursele sale financiare. Mancarea grea de la fast-food, dulciurile, snack-urile sunt mult mai ieftine decat o vizita in piata de unde poti cumpara alimente sanatoase si proaspete".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.