Delfinii de apa dulce din Amazon sunt atacati si omorati de pescarii locali pe motiv ca acestia le manaca pestii si aduc ghinion
Potrivit BBC News, au descoperit delfini boto si tucuxi care au fost loviti cu harpoane si cutite si lasati apoi sa moara. Delfinii au fost descoperiti in timpul unei cercetari care avea ca scop monitorizarea ratei mortalitatii celor doua specii de delfin si a manateilor din Amazon. Expeditia a fost organizata de cercetatorii de la Institutul Mamiraua pentru Dezvoltare Sustenabila din Tefe, Brazilia.

Cercetatorii sunt de parere ca pescarii ii suspecteaza pe delfini ca mananca prea multi pesti, atat din rau, cat si din plasele lor, distrugandu-le in acelasi timp si uneltele de pescuit. In plus si miturile, superstitiile si credintele populare conduc la omorarea delfinilor. De exemplu, in cateva regiuni ale Amazonului, oamenii cred ca delfinii boto se transforma in barbati atragatori care seduc femeile, fapt care explica obiceiul celor de acolo de a vinde organele sexuale ale animalelor ca amulete, scrie Green Report.

Cercetatorii propun, pentru rezolvarea acestei probleme, organizarea unor programe de educare a localnicilor din Amazon, in special a copiilor, pentru ca rolul delfinilor in acea regiune este foarte important.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.