Cel mai faimos portret din lume, Mona Lisa, a fost reprodus cu ajutorul a peste 3.500 de cani de cafea, culorile folosite in tablou fiind produse prin adaugarea unor diferite cantitati de lapte in cafea, in cadrul Rocks Aroma Festival din Syndey, Australia.
Potrivit cotidianului ABC, inedita reproducere masoara aproape sase metri inaltime si patru latime, iar la confectionarea acesteia a lucrat, timp de trei ore, o echipa de opt persoane, relateaza NewsIn.

Elaine Kelly, unul dintre organizatori, s-a aratat incantata de rezultate. "Fiecare ceasca de cafea a fost completata cu diferite cantitati de lapte pentru a crea diferitele tonalitati ale picturii. Am vrut sa realizam ceva surprinzator, sensibil si distractiv, care sa poata interactiona cu publicul. Candva am avut ideea de a crea o imagine din cesti de cafea, am inceput sa cautam ceva iconic de reprodus si am optat pentru cea mai iconica pictura din istorie. Mona Lisa a fost reprodusa de multe ori, in multe forme, dar din cate stim, niciodata din cafea", a declarat Kelly.

Mona Lisa, cunoscuta si sub numele de Giconda, este un portret pictat in secolul XVI de Leonardo Da Vinci in timpul Renasterii italiene. Tabloul se afla in proprietatea guvernului francez, fiind expusa in Muzeul Luvru din Paris.

Click aici pentru foto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.