Piesa "Two Roads West", care urmeaza "traseul terorii" din Belfast, va fi pusa in scena de doi actori pe bancheta din spate a unui taxi, pentru un public de cinci persoane, incepand din weekend-ul viitor, in cadrul West Belfast Festival, potrivit "The Guardian".
Cei doi actori isi joaca rolurile timp de o ora, timp in care masina conduce spectatorii pe "traseul terorii" din Belfast, scrie NewsIn.

"Two Roads West", piesa de teatru "pe roti", este povestea unei femei care merge spre casa dupa 40 de ani de exil in afara Irlandei de Nord. In timpul calatoriei, spectatorii stau inghesuiti langa Rosie, personajul principal, o viitoare bunica care a parasit Belfastul inainte ca acesta sa fie distrus de violentele dintre fortele de ordine si organizatiile paramilitare. In timpul calatoriei, Rosie are o a doua sansa de a-si revedea iubitul pe care il lasase in urma.

Piesa mobila, opera lui Laurence McKeown, fost membru al Armatei republicane irlandeze care a devenit scriitor, este regizata de Paula McFetridge. Cei doi spera ca piesa sa devina o atractie turistica permanenta in cadrul traseului turistic creat in zonele vechi de conflict din nordul si vestul Belfastului.

"Chiar daca spectatorii stiu ca stau, practic, intr-o piesa de teatru, unii incep sa intervina in discursul actorilor. O alta problema este faptul ca masina e pe strada in timp ce piesa se deruleaza. In timpul repetitiilor a fost un accident si ne gandeam ce vom face daca se va intampla asa si la un spectacol. Ce vom face daca masina va ramane blocata in spatele unui cortegiu funerar? Dar, vorba lui Vincent, actorul care joaca rolul taximetristului, orasul este al treilea actor al piesei. Unul foarte imprevizibil", a declarat Laurence McKeown.

Taxiul se opreste de cateva ori in cursul traseului sau, iar pasagerii-spectatori se dau jos din masina alaturi de actori. Turistii care trec pe langa ei se opresc deseori si raman sa o asculte pe Rosie povestind despre viata sa din anii '60, nestiind ca este vorba doar de o scena dintr-o piesa de teatru. La International Wall, loc care pastreaza picturi murale dedicate unor conflicte precum cel israelo-palestinian, taxiul se opreste din nou. Aici, Rosie povesteste despre fostul sau iubit, Phil, in timp ce Bill, soferul taxiului, comenteaza semnificatia politica a mesajelor de pe perete.

Carole Moore, actrita care joaca rolul lui Rosie in productia mobila, admite ca a fost o adevarata provocare sa inlocuiasca scena cu bancheta din spate a unui taxi.

Taxiurile negre sunt cunoscute in Belfast deoarece stau la dispozitia turistilor care vor sa faca un tur de-a lungul asa numitei "linii de pace" care despartea comunitatea protestanta de cea catolica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.