Varianta este diferita de cele trei forme ale virusului imunodeficientei umane identificate pana in prezent, fiind legate de o forma a virusului imunodeficientei la maimute (SIV), care afecteaza cimpanzeii, in timp ce noua forma pare a fi foarte apropiata de forma SIV, descoperita recent la gorile.
Odata cu descoperirea cercetatorii sunt de parere ca "trebuie sa continue supravegherea atenta a aparitiei unor noi variante de HIV, mai ales in Africa occidentala si centrala", informeaza Adevarul.

Cea mai probabila ipoteza este ca forma de virus a trecut de la gorila la om, se arata in rezultatele publicate in revista medicala 'Nature Medicine'.

Pacienta supusa studiului este o femeie de 62 de ani din Camerun, pozitiva HIV din 2004. Aceasta sustine ca nu a intrat in contact cu maimute si nici nu a mancat carne de animale din jungla.


Cititi mai multe in Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.