Plantatiile de marijuana din zona protejata California Sierra National Forest sunt cel mai mare inamic din zona al americanilor, datorita pagubelor de peste 1 miliard provocate naturii.
Chiar daca idea legalizarii marijuanei a avut aprobarea catorva ecologisti, impadurirea padurilor americane cu marijuana, nu mai pare o idee atat de buna, daca ne gandim la contaminarea surselor de apa, la despaduririle masive si distrugerea habitatului multor specii de animale.

Campania “Save our Sierra” a scos la iveala opera traficantilor de droguri, capii cartelurilor mexicane, care aveau la active 69 de plantatii uriase de marijuana in Fresno County si care au provocat pagube de peste un miliard de dolari in Padurile californiene, noteaza Tree Hugger.

"Organizatiile mexicane de trafic de droguri au operat deschis pe pamanturile publice pentru a cultiva marijuana, fara sa se gandeasca la consecintele acestui fapt asupra mediului inconjurator si a sanatatii publice", a declarat Gil Kerlikowske, seful Politiei Nationale de Control al Drogului de la Casa Alba, citat de Greenwire.


Crescatorii de marijuana din Fresno folosesc un coktail de pesticide si fertilizatori mult mai puternice chiar si decat cele folosite pentru terenurile rezidentiale. In timp ce pesticidele omoara insectele si celelalte organisme direct, fertilizatorii contamineaza sursele locale de apa si ajuta la cresterea ierburilor si algelor nedorite.

Prin crearea si respectiv abandonarea imenselor plantatii de marijuana, in urma raman mormane de gunoi, animale omorate, cantitati considerabile de pesticide si diversi combustibili imprastiati peste tot. In esenta, fiecare plantatie lasa in urma dezatre naturale. Desi campania de oprire a lor e destul de puternica, rezultatele abia au inceput sa apara.

Operatiunea masiva de combatere a traficantilor a inceput in februarie si a reusit deja sa distruga 318,000 de plante de marijuana, ce valoreaza aproximativ 1.1 miliarde de dolari, au anuntat oficialii saptamana trecuta. In plus, acestia au arestat 82 de persoanae implicate si au capturat 19 kg de marijuana procesata, peste 40.000 de dolari cash, 25 de arme si 3 vehicole.

Insa, autoritatile sunt de parere ca mai exista nedescoperite plantatii si cartelele nu s-au linistit, deoarece au realizat ca este mai ieftin si mai usor sa-ti cresti propria marijuana cat mai aproape de pietele americane, fara sa o mai treci granita. In schimb, in timp ce altii fac bani buni din asta, padurile americane sufera, din cauza pesticidelor folosite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.