O echipa de arheologi a descoperit in centrul Bulgariei un sit ce pare a fi servit drept loc de celebrare a cultelor nimfelor, in trecut.
Sanctuarul a fost descoperit in vecinatatea Nicopolis, langa situl arheologic Istrum, situat langa orasul Veliko Tarnovo din centrul Bulgariei.

Expertii au descoperit, potrivit Discoveryon, o alee indreptata catre rasarit, pavata si decorata in stil antic. Descoperirea este singulara in aceasta regiune, potrivit Pavlina Vladkova, liderul echipei de arheologi.

"Pana acum singurul testament al cultului nimfelor din Nicopolis ad Istrum au fost monedele din secolul al 2 lea cand regiunea se afla sub puterea Imperiului Roman condus de Septimus Severus, dar si alte inscriptii antice”, a declarat aceasta.

Adorarea nimfelor, dupa cum au declarat arheologii, poate fi legata de Zeitele Grecesti, unde creaturile mitice feminine faceau parte in general din cortegiul unor zei precum Zeus, Hera si Afrodita.

Situl arheologic a fost descoperit din pura intamplare, cand niste muncitori au incercat sa instaleze niste tevi de apa pentru a alimenta satul Resen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.