Agentia Spatiala Europeana a amana operatiune de identificare a posibilelor forme de viata de pe Marte care trebuia sa aiba loc in 2011 a fost amanta pentru 2018.
In proiectul denumit ExoMars, preconizat pentru 2018 va fi implicata si NASA, misiunea comuna prevazand trimiterea pe Planeta Rosie a unei navete spatiale la bordul careia se va afla un rover special echipat pentru identificarea potentialelor forme de viata extraterestre, scrie Pravda.

Dotat cu panouri solare care sa ii asigure energie pe un termen cat mai indelungat, vehiculul va putea parcurge mai multi kilometri pe solul martian, si se va autoghida folosind senzori optici. Potrivit Descopera, anul 2018 a fost ales special, datorita alinierii optime a planetelor, ceea ce permite o calatorie de doar 9-10 luni a unui modul mai greu decat cele trimise pana in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.