Cu siguranta nu au modele florale si nu sunt din plastic. Unul dintre cele mai interesante evantaie japoneze este Tessen, evantaiul metalic, folosit de razboinici in perioada conflictelor feudale.
Acesta era un soi de arma alba, care putea sa pacaleasca pe oricine cu intrebuintarea sa inofensiva. Tessen era un evantai cu spitele placate cu metal, samuraii putand sa se infiltreze cu ele acolo unde le erau interzise armele. In plus, la un moment dat in antrenamentele de pregatire a le samurailor era inclusa si aceasta asa-zisa arma, iar arta de a lupta cu Tessen se numeste tessenjutsu.

Tessen poate fi inclus in randul altor tipuri de evantaie folosite in razboi, precum Uchiwa (folosit doar de catre raboinicii cu grad inalt pentru a pune in miscare trupele), Gunsen (folosit de razboinici si pentru a se racori, dar si pentru a se apara daca erau dezarmati), Saihai (folosit de comandanti pentru a alerta trupele).

Evantaiele sunt folosite atata in scopuri ofensive sau inofensive si in artele martiale chineze sau japoneze. Ele sunt denumite ("tiě shān"-evantai de otel in chineza si "buchae" in coreana), iar in Japonia aceasta ramura a artelor martiale mai este inca practicata de cativa experti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.