Inventatorul Tamiflu, singurul antiviral care functioneaza impotriva virusului A/H1N1, este, in ciuda milioanelor castigate, mai degraba manat de dorinta de a-si ajuta semenii decat de dorinta de profit.
Doctorul Norbert Bischofberger, in varsta de 55 de ani, a condus in anii ’90 echipa de cercetatori care a inventat Tamiflu, patent de pe urma caruia a castigat pana in prezent milioane de dolari, scrie Daily Telegraph. Doctorul este absolvent al universitatilor din Innsbruck, Zürich si Harvard si lucreaza la compania Gilead Sciences, al carei director de cercetari a devenit. Firma Gilead din California detine drepturile intelectuale pentru antiviral, medicamentul fiind insa produs si distribuit de compania elvetiana Roche.

Bischofberger castiga aproximativ 750.000 de dolari pe an din salariu, dar are actiuni si primeste bonusuri in valoare totala de zeci de milioane de dolari.

De asemenea, potrivit Cotidianul, el primeste un procent frumos din profitul Tamiflu. Veniturile sale au crescut simtitor avand in vedere ca guvernele din intreaga lume au inceput sa isi pregateasca stocuri uriase de antiviral, in vederea unei posibile agravari a pandemiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.