Echipa "Playing for Change" a fost formata de catre producatorul Mark Johnson (Timeless Media Group) intr-o miscare similara "Muzicantilor din Bremen".
Acesta este acelasi care a creat Fundatia Playing For Change, o organizatie non-profit care creeaza scoli de muzica pentru copiii din intreaga lume, incepand cu Scoala de Muzica Ntonga, din Gugulethu, Africa de Sud.

Proiectul Playing for Change a inceput in 2004, organizatia insusi descriindu-se ca fiind un tel care sa "inspire, conecteze si sa duca pace in lume prin intermediul muzicii". Creatorii proiectului au creat un studio mobil de inregistrari si au calatorit in jurul lumii pentru a inregistra melodii consecrate alaturi de muzicieni locali. Filmarile au inceput in 2005 in Santa Monica, dupa ce trupa calatorise in New Orleans, Barcelona, cateva locatii din Africa de Sud, india, Nepal, Orientul Mijlociu si Irlanda.
Toate melodille sunt disponibile pe Playing For Change YouTube channel si pe DVD/CD si include melodiile Stand by me, One Love(Bob Marley & The Wailers), War/No More Trouble (Bob Marley & The Wailers), Don’t Worry (Pierre Minnetti). Talkin About a Revolution (Tracy Chapman), Biko (Peter Gabriel), Better Man (Kevin R. Moore / Anders Osborne), Chanda Mama (Ananda Giri / Enzo Buono), Love Rescue Me (U2 / Bob Dylan) si A Change Is Gonna Come (Sam Cooke), God Bless America.

  • Stand By me: Primul proiect a fost inregistrarea clipului Stand by me in Santa Monica, alaturi de performerul Roger Ridley cunoscut pentru pentru reprezentatiile pe care le da pe strada. Apoi muzicantii veseli au pornit prin intreaga lume pentru a cauta muzicieni si versiunile lor de interpretare. Lui Ridley, I s-au alaturat Vusi Mahlasela, Louis Mhlanga, Clarence Bekker, Tal Ben Ari (Tula), Bono, Keb’ Mo’, Grandpa Elliott. Acesta a lupta pentru acest proiect pana cand a murit. A fost un real success cu peste 12 milioane de vizionari pe Youtube.




  • Don't Worry: Cantec special scris de Pierre Minetti.




  • One Love: Cantecul lui Marley “One Love” a fost cantat de catre Keb’ Mo’ si Manu Chao si lansat pe 6, 2007 pentru a sarbatori ziua de nastere a regretatului Bob Marley.



  • War/No More Trouble: Pe toata durata calatoriei, echipa de productie nu a intalnit doar oameni binevoitori si au intalnit iubire, ura, bogatie si saracie deopotriva, albi si negri, diverse grupuri religioase si ideologii. Au aflat, asta daca mai era nevoie ca noi ca rasa umana avem nevoie de o ridicare din intuneric catre lumina si ca muzica este singura sansa si sungura noastra arma pentru viitor.

"Cantecul a mers prin lume si a unit muzicieni diferiti care au reusit sa depaseasca toate conflictele si ura cu ajutorul iubirii si perseverentei. Nu mai avem nevoie de probleme, avem nevoie de dragoste. Spiritul lui Bob Marley traieste in noi".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.