Pantofii antici vechi de opt mii de ani, descoperiti intr-o pestera din Missouri, demonstreaza ca tehnica de confectionare a incaltamintei este o practica mult mai veche decat ar fi estimat vreun specialist pana in prezent.
Incaltarile au fost descoperite cu 40 de ani in urma in pestera Arnold din Missouri dar, din cauza amestecului de depozite din jurul lor, cercetatorii nu s-au putut exprima cu privire la varsta lor exacata, scrie Discoveryon.

Pantofii descoperiti sunt realizati din plante fibroase, tesute intr-o structura rezistenta folosita pentru partea de sus, pentru talpa si pentru partile lateralele ale incaltamintei, noteaza Descopera. In ce priveste dimensiunile,acestea seapropie de dimensiunile oameniilor moderni. Nu se poate face o delimitare intre incaltarile barbatesti si cele femeiesti, dar lungimea medie este de aproximativ 26 centimetri, ceea ce inseamna aproximativ marimea 40.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.