Un viticultor din Noua Zeelanda garanteaza ca va putea reduce amprenta de carbon rezultata din producerea vinului cu ajutorul oilor de talie mica.
Desi in acest moment nu mai exista decat vreo 300 de exemplare in intreaga lume, oile de talie mica, cunoscute si sub denumirea de "oi miniaturale", erau crescute in trecut ca animale de casa, scrie The Guardian.

Viticultorul Peter Yealands sustine ca lasand oile de talie mica sa pasca iarba din vie, acest lucru va permite viei sa creasca fara a consuma prea multa energie.

Avand o suprafata de 1.000 de hectare de vita de vie, Yealands ete nevoit sa parcurga 3.500 de kilometri pe an pentru a taia iarba, astfel incat 60% din cheltuielile lui pe energie se duc pe combustibil.

Pentru ca strugurii nu cresc decat la o inaltime de cel putin 110 centimetri de sol, oile de talie mica, care nu depasesc 60 de centimetri inaltime cand ajung la maturitate, nu pot sa ii manance. Potrivit Green Report, Yealands a testat pana acum zece oi pe 125 de hectare de vita de vie. El intentioneaza sa le inmulteasca cu o alta rasa, Merino Saxon, si vrea sa ajunga la un numar de 10.000 de exemplare in urmatorii cinci ani. Daca va avea succes, oile il vor ajuta sa economiseasca 600.000 de lire sterline anual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.