Femeile incearca pe cat posibil sa scape de titulatura "sexul slab", insa cand vine vorba de HIV, ele chiar sunt proiectate sa fie mai sensibile in lupta contra HIV.
Cercetatorii americani din cadrul Massachussets General Hospital au descoperit ca virusul HIV progreseaza mai repede in organismul femeilor comparativ cu amploarea pe care o ia in sangele barbatilor. Ceea ce ii diferentiaza, potrivit BBC News, este molecula receptoare care se ocupa cu prima linie de recunoastere a virusului HIV. Aceste celule din sistemul umanitar responsabile cu recunoasterea si atacarea virusului HIV sunt celulele plasmacytoide dendritice.

Noile descoperiri lansate de oamenii de stiinta americani ajuta la incetinirea avansarii bolii, dar mai ales, la evidentierea diferentelor dintre sistemele imunitare ale celor doua sexe, diferente care i-au condus la aceasta concluzia ca femeile sunt primele atacate cand vine vorba de HIV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.