Grupul american Google a sarbatorit in felul sau primii pasi facuti de om pe Luna, in urma cu 40 de ani, adaugand luni programului sau de harti Google Earth si optiunea de a explora singurul satelit natural al Pamantului.
Pe langa Pamant, Google Earth, un program gratuit, propunea deja descoperirea cerului si a plantei Marte, informeaza NewsIn.

Pentru aceasta noua functie Google a integrat in softul sau inregistrari video ale Lunii facute de NASA si fotografii panoramice.

Asociati acestei initiative, Buzz Aldrin, al doilea om care a pus piciorul pe Luna, si astronautul Jack Schmitt propun utilizatorilor si "vizite" cu ghizi. De asemenea este posibila observarea obiectelor lasate pe satelit de diferitele misiuni spatiale.

"Acest instrument va permite catorva milioane de persoane sa inteleaga mai bine spatiul si Luna", a comentat Anousheh Ansari, prima femeie turist spatial. Aceasta aplicatie este fructul unei colaborari stranse intre NASA si Google.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.