Coperniciul (Cp), elementul chimic cu numarul atomic112, descoperit in urma cu 13 ani, a fost validat acum cateva saptamani.
Numele i-a fost dat in onoarea astronomului Nicolaus Copernicus care, in secolul al XVI-a, a sustinut ca Pamantul si alte planete din sistemul nostru solar se rotesc in jurul Soarelui, rasturnand teoria care dominase pana atunci lumea stiintifica si care afirma ca Pamantul e centrul Universului, informeaza BBC.

Potrivit Descopera.ro, aceasta denumire a fost oferita de catre echipa de cercetatori care au descoperit elementul, care a considerat ca Nicolaus Copernicus “ne-a schimbat viziunea asupra lumii”.

Noul element a fost descoperit in 1996, in cursul unor experimente de fuziune nucleara, la Centrul de Cercetari asupra Ionilor Grei din din Germania, de catre un colectiv condus de profesorul Sigurd Hofmann.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.