Nu exista metoda mai buna pentru a sarbatori intoarcerea camerei PEN decat prin imagini. Olympus s-a gandit sa faca un comeback al modelului originar din 1959 prin calatoria unui baietel prin viata, pana la maturitate.
Modelul initial era o camera compacta half-frame, cu un viewfinder intern (focus) si toate setarile manuale. Olympus a dorit sa faca o relansare in forta si sa demonstreze continuitatea dintre acel model si noul PEN EP-1 digital, cu lentile intersanjabile Micro Four Thirds. (Pentru cei care nu stiu Camerele de tip Digital SLR [single lens-reflex camera] folosesc lentile intersanjabile, ceea ce inseamna ca poti detasa toata lentila de pe corpul camerei si o poti inlocui cu orice alt tip de lentila compatibila)





Povestea PEN-ului


Echipa Olympus povesteste ca pentru realizarea acestui clip au fost facute 60.000 de fotografii, au fost developate si printate 9.600 de imagini si alte inca 1.800 de fotografii post-productie. Coloana sonora a videoclipului a fost scrisa si cantata de Johannes Stankowski (Werle & Stankowski), in colaborare cu Michael Kadelbach.

'Nu e un Compact. Nu e un SLR. E un PEN.
'

Foarte multi oameni au avut ideea unui astfel de montaj cu fotografii in miscare. Criticii gasesc o mare similaritate intre „The Pen story” si “A Wolf Loves Pork”, un film realizat de artistul japonez Takeuchi Taijin. Insa Olympus recunoaste ca acesta a fost muza clipului, mai ales ca la randu-i japonezul recunoaste ca acest concept de calatoriei prin fotografii nu-i apartine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.