Noua inovatie in domeniul "dermatologic": a fost inventata pielea sintetica, ce va fi folosita pentru grefe, operatii estetice si testarea produselor cosmetice.
De curand, o echipa de cercetatori germani de la Institutul Fraunhofer-Gesellschaft a descoperit o metoda pentru producerea in masa a pielii artificiale, cu tot cu vase de sange, informeaza popsci.com. In viitor, pielea artificiala va putea fi folosita pentru grefe, pentru operatii estetice si pentru testarea produselor cosmetice.

Sistemul de producere a pielii artificiale va fi comercializat incepand cu 2010 si va fi complet automatizat: un computer va controla amestecul de substante in care se va dezvolta pielea, arata spectrum.ieee.org.

In plus pielea se poate folosi pentru persoanele care sufera arsuri si poate opri testarea produselor cosmetice pe animale, ior din moment ce peticele de piele pot fi facute astfel incat sa contina vase de sange si celule de piele, cercetatorii pot derula si experimente legate de piele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.