Temperaturile din ce in ce mai ridicate obliga ciocolatierii din intreaga lume sa inventeze noi retete de ciocolata care sa reziste la temperaturi de peste 55 de grade C.
Noua inovatie in materie de dulciuri este gandita pentru pietele din regiunile cele mai fierbinti ale Terrei. Ciocolata care nu se topeste va fi comercializata in India si China, nu se va topi decat la temperaturi de peste 55 grade Celsius si va contine cu 90 % mai putine calorii decat toate celelalte aflate in comert.

Cam acestea ar fi proprietatile magice ale noi ciocolate-minune lansata dupa o reteta originala a companiei elvetiene Barry Callebaut, care va fi faabricata dintr-o cacao speciala, scrie Corriere della Sera.

Noul produs se va numi "Vulcano" si va putea si folosita si la Tropice, unde oamenii sunt de obicei privati de aceasta bucurie, din simplul motiv ca aceasta se topeste, informeaza Live Science.

Potrivit Descopera.ro, prima tableta “stabila termic” a fost dezvoltata de Hershey pentru soldatii americani in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, dar ceea ce a franat succesul comercial al unor astfel de produse a fost gustul, care pana acum nu a reusit sa-i satisfaca pe deplin pe experti si consumatori.

De altfel, Hans Vriens, seful de proiect de la Barry Callebaut admite ca nici ciocolata realizata de aceasta data “nu va fi la fel de cremoasa precum ciocolata cu lapte, dar in compensatie va fi gustoasa si crocanta” (se va topi in gura ca celelalte, dar nu din cauza caldurii, ci a reactiei cu saliva).


Despre autor:


Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.