Fara cort, fara echipamentele necesare si fara hrana, un adolescent britanic a reusit sa traiasca aproape 2 saptamani intr-o padure deasa din Australia in conditii meteorologice extreme.
Jamie Neale, din Muswell Hill, nordul Londrei, a supravietuit cu seminte si iarba si a dormit sub adaposturi facute din barne. Barbatul s-a ratacit in timp ce hoinarea prin Blue Mountains, din New South Wales, dupa ce a plecat la o plimbare, arata Ziua.

Potrivit The Times, la un moment dat cautarile fara sorti de izbanda i-au facut pe toti sa creada ca tanarul a murit. "S-a intors din morti. Ii tinusem o slujba in parc. I-am gravat numele, am aprins o lumanare. Dar am spus intotdeauna ca este puternic", a declarat tatal lui Jamie.

Jamie nu a mai fost vazut din data de 3 iulie, cand a plecat dintr-un camin din Katoomba la o plimbare la formatiunile de piatra Ruined Castle. Avea la el doar o sticla si cu apa si doua franzele, dar isi lasase telefonul la camin. In plus, Jamlie isi luase cu el, in Australia, o patura argintie pentru cazuri de urgenta, dar a lasat-o in Perth, dupa ce si-a vizitat unchiul si verisorii, inainte de a zbura la Sidney.

Jamie este in stare medicala buna, inca nu-i vine sa creada ca e teafar si ca "aventura" sa s-a terminat. In plus, este putin deprimat si oarecum dezorientat, nestiind exact ce i s-a intamplat.

Terenul Blue Mountains unde a fost gasit Jamie este cel mai periculos din Australia. Cu 2.5 milioane de acri de salbaticie, paduri inalte de 50 de metri, coborari de 800 de metri in vai si stanci de 50 de metri, poate fi chiar letal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.