IBM si Cisco au batut mana pentru a ajuta Amsterdamul sa devina primul "oras inteligent" al Uniunii Europene.
The Smart City pilot project va constitui un soi de test care va demonstra ca tehnologiile inteligente pot servi pentru un control mai bun al utilizarii energiei si pot preveni caderile de tensiune in sistemul electric. La scara mica proiectele vizeaza patru zone de interes: locurile de munca, calitatea vietii, mobilitate si spatii publice.

Programul pilot al orasului Amsterdam este doar unul dintre proiectele anuntate de catre companiile tehnologice care se preocupa de retele energetice inteligente. Google, de exemplu, a semnat un parteneriat cu General Electric (GE) pentru a face lobby guvernamental pentru sustinerea acestor tipuri de retele si pentru instalarea de sisteme de monitorizare in cadrul companiilor dar si in zonele rezidentiale.

Amsterdamul, cel mai mare oras din Olanda, si-a stabilit tinta de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 40% sub nivelurile inregistrate in 1990 pana in 2025, informeaza GreenBiz. Autoritatile spera ca prin programul pilot realizat impreuna cu Cisco si IBM sa ajute rezidentii sa-si reduca costurile pe energie si amprenta de carbon cu 14 procente.

Cisco si IBM si-au propus sa instaleze peste 500 de sisteme de monitorizare in locuintele participante la proiect. IBM va realiza reteaua inteligenta de energie, iar Cisco va supraveghea infrastructura de comunicatii IP, care va asigura comunicarea sigura cu aparatele electrice din locuinte in timp real.

Alte proiecte incluse sunt conectarea barcilor personale si a vaselor comerciale la reteaua electrica si crearea unei "strazi climatice", care va conecta iluminatul public si statiile de tranvai la sisteme de monitorizare pentru a ajuta muncitorii municipalitatii sa gestioneze consumul de energie pe o ruta aglomerata de cumparaturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.