Da, stim! Sunteti foarte stresati si nicio raza de speranta nu mai apare pe cer...Dar nu e cazul sa disperati. Luati-va catelul de zgarda si apucati-va de yoga!
Cu stresul din zilele noastre care nu ne mai lasa sa ne descretim fruntile se cere sa gasim metode noi de relaxare si sa ne orientam spre Yoga, Tai-Chi si Meditatie. Atat pentru noi cat si pentru prietenul nostru patruped.

Pentru ca e foarte probabil ca si cainii nostril sa fie stresati. Nu garantam acest lucru, dar nici nu vrem sa ne asumam acest risc. La fel ca si noi, cainii au nevoie sa se destreseze si sa fie mai fericiti alaturi de stapanii lor. In ultimii ani, fenomenul doga a amploare in toata lumea, de aceea a fost oficializata yoga pentru caini, activitate la care catelusii isi pot aduce si stapanii....sau stapanii isi pot aduce patrupedele cu ei.

Pentru oameni, yoga este privita ca o buna modalitate de relaxare, de pastrare a starii generale de bine, precum si a unui trup sanatos dar si flexibil.

Doga, lectiile de yoga pentru caini si stapanii lor sunt tinute in multe locuri din lume, in studiourile de yoga sau la centrele pentru animale. Participand la acest fel de sesiuni, oamenii incerca sa se armonizeze cu ei insisi dar sa-si imbunatateasca si relatia cu animalele lor de companie. Toata smecheria consta in faptul ca stapanii devin mai calmi, iar catelusii participand la lectii devin si ei mai calmi si iubitori, informeaza PetWellbeing.

Cainii de toate marimile, culorile, varstele si rasele pot beneficia de Doga, iar daca acestia sufera de artrita sau nu mai au vitalitatea din tinerete, sesiunile de Yoga ii vor ajuta la fel de mult ca si pe oameni.

In ceea ce-i priveste, veterinarii ridica o singura obiectie! "Un caine se sperie rau daca e ridicat asa sus. Exista si o doza de pericol. Chiar daca pleci de la ideea ca stapanii nu-si vor scapa animalele din brate, mai bine ar fi sa evite riscul", a declarat Yomoto Masaya, medic veterinar, citata de PROtv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.