Cercetatorii americani au descoperit ca dietele sarace in calorii ne-ar putea feri de foarte multe afectiuni ale inimii, dar si de cancer.
Astfel daca fiecare dintre noi am reduce cu 30% aportul zilnic de calorii, riscul dezvoltarii unor afectiuni cardiace sau a unor forme de cancer s-ar diminua la jumatate. O dieta corecta ar putea adauga chiar 25 de ani de viata la durata medie in Marea Britanie, existand chiar speranta ca un numar din ce in ce mai mare de oameni sa atinga varsta de 100 de ani, informeaza Telegraph.co.uk.

Extrapoland, cercetatorii sustin ca aceeasi formula de nutritie se aplica si in cazul animalelor. Potrivit Cotidianul, intr-un studiu inceput in 1989, cercetatorii de la Universitatea Wisconsin si-au desfasurat testele pe 76 de macaci, care au o durata medie de viata de 27 de ani. Macacii au fost impartiti in doua grupe. Prima grupa a fost hranita cu meniuri normale, in timp ce portiile maimutelor din cea de-a doua grupa au fost diminuate cu 30%. Douazeci de ani mai tarziu, doar jumatate dintre maimutele care au mancat pe saturate au ramas in viata, in timp ce doar 20% dintre macacii cu diete frugale au murit. Cel mai batran exemplar din cadrul experimentului are in prezent varta de 29 de ani.

Rezultatele obtinute in cazul macacilor ar trebui sa fie relevante si in cazul oamenilor, din moment ce maimutele din aceasta specie si oamenii sunt indeaproape inruditi, a precizat coordonatorul cercetarii, Richard Weindruch, citat de Telegraph.co.uk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.