Cand avea 2 ani, medicii i-au grafat o inima straina peste inima sa. Dupa ce a facut istorie timp de 14 ani ca "Fata cu 2 inimi", Hannah Clark a intrat in sfarsit in normalitate.
Hannah Clark, are 16 ani acum si este din nou sanatoasa, dupa ce a fost prima persoana din Marea Britanie care a suferit un transplant de organe peste organiul propriu. Potrivit BBC, aceasta suferea de cardiomiopatie (boala in cadrul careia muschii inimii sufera modificari ale modului de functionare) si daca transplantul nu ar fi fost realizat inima sa ar fi cedat la scurt timp.

Timp de 12 ani fetita a avut 2 inimi, dupa ce la aproape 2 anisori parintii au internat-o de urgenta deoarece micuta inima cu care fusese nascuta nu mai era destul de puternica pentru a pompa sange in intreg corpul. Aceasta a reusit sa supravietuiasca transplantului, deoarece medicii nu i-au extras inima ci i-au mai adaugat inca o inima de la un donator, permitand organului slabit sa se odihneasca si sa se reconstruiasca in interiorul corpului sau. Imediat viata sa a devenit o lupta chinuitoare deoarece sistemul imunitar a inceput sa respinga organul implantat.

Insa ieri, in prima sa aparitie publica, fetita in varsta de 16 ani, originara din Mountain Ash, South Wales a aratat lumii intregi ca este sanatoasa si a vorbit cu incantare despre faptul ca si-a dat inima originala inapoi, scrie The Independent.

Cotidianul relateaza faptul ca medicii se intrebau de multa vreme daca o inima afectata de cardiomiopatie isi poate reveni daca este lasata sa se odihneasca. O veste buna pentru expertii care perfectioneaza in prezent "inima mecanica" - un dispozitiv de asistenta ventriculara ce poate fi folosit temporar la copii pentru a prelua functiile inimii slabite pana aceasta se insanatoseste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.