Un angajat al unui spital din orasul englezesc Skipton vrea sa calatoreasca pana in Romania intr-o ambulanta cumparata de pe eBay cu 500 de lire sterline, pentru a o dona unui lucrator medical din Oradea, oras care are numai 20 de ambulante, scrie The Craven Herald.
Mark Nicholson, in varsa de 21 de ani, care lucreaza la sectia de urgente a spitalului Airedale din Skipton, va pleca spre Romania luna viitoare cu ambulanta second-hand cumparata cu 500 de lire (582 euro). "Ambulanta, care are aproape 250.000 de kilometri la bord si provine din Birmingham, va avea o noua viata in cea mai saraca tara din Europa", scrie ziarul englez The Craven Herald, potrivit NewsIn.

Nicholson va fi insotit de Louise Gabrielli, din Keighley, o tanara de 18 ani care vrea sa devina paramedic, si de Samantha Taylor, de 24 de ani, din Bradford, care lucreaza la Infirmeria generala din Leeds.

Cei trei si-au propus ca, inainte sa parcurga lungul drum de aproape 5.000 de kilometri pana in Romania, sa organizeze o strangere de fonduri in acest sens. Pentru calatoria lor, estimeaza ca ar avea nevoie de 3.500 de lire sterline (4.072 euro). Evenimentul de strangere de fonduri va avea loc vinerea viitoare, la 17 iulie.

Cei trei estimeaza ca drumul pana in Romania va dura intre 12 si 14 zile. Data la care si-au propus sa ajunga la Oradea este 17 august. "O sa fie o calatorie pe cinste. Vom trece prin Paris, Roma, Munchen, Praga si apoi Romania. Vrem sa fie si ca un fel de vacanta", spune cei trei.

In Oradea sunt asteptati de organizatia caritabila Jubilee Outreach Yorkshire (JOY) care va preda ambulanta unui lucrator medical din Oradea. Ziarul britanic remarca faptul ca in acest oras din Romania exista numai 20 de ambulante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.