Daca ati asteptat mult pana sa primiti aceasta veste, sa stiti ca asteptarea a meritat: In Insula Pastelui a fost recent descoperita o substanta ce ar putea fi folosita pentru crearea primei pastile anti-imbatranire.
Oamenii de stiinta cred ca rapamicina, o substanta care se gaseste in Insula Pastelui, are proprietati de prelungire a vietii si sunt convinsi ca vor reusi sa creeze o pastila anti-imbatranire.

Rapamicina a fost descoperita pentru prima oara in 1970, intr-o serie de mostre de sol prelevate din insula din sudul Pacificului, faimoasa pentru statuile sale misterioase. In prezent, este folosita ca medicament imunosupresor, pentru ca pacientii care trec prin transplanturi sa nu respinga noile organe primite, informeaza telegraph.co.uk.

Dupa ce au administrat medicamentul unor soareci de laborator, cercetatorii americani au constatat ca speranta de viata a masculilor a crescut cu 28%, iar cea a femelelor cu 38%.

Persoanele care viseaza la tinerete fara batranete si la viata fara de moarte nu trebuie totusi sa se apuce sa se indoape cu rapamicina, atrage atentia experta in imbatranire Lynne Cox, de la Universitatea Oxford, dupa cum informeaza Cotidianul.

“Nimeni n-ar trebui sa foloseasca rapamicina pentru a-si prelungi durata de viata, deoarece scade imunitatea organismului. In timp ce soarecii de laborator au fost protejati de infectii, acest lucru nu este posibil in cazul oamenilor”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.