Daca pana acum credeati ca nu exista flori urate, Societatea Regala pentru horticultura din Marea Britanie a demontat acest mit, desemnand floarea cadavru (amorphophallus titanum) drept cea mai urata planta din lume.
Planta este cea mai mare floare din lume care nu creste in copaci, poate ajunge la 3 m in circumferinta si raspandeste un miros nu tocmai demn de un parfum. Aceasta este urmata in top de ciuperca pseudocolus fusiformis.

“La fel ca alte specii de plante, unele dintre aceste <Cele mai urate flori> sunt pentru mine cele mai frumoase si interesante din regatul plantelor, din punct de vedere intrinsec”, a declarat Chris Beardshaw, expert horticultor, citat de The Telegraph, adaugand ca uratenia florii-cadavru nu i-a impiedicat pe britanici sa o admire si sa promita ca o vor vizita in expozitia de plante ce va fi organizata in zilele urmatoare de catre Societatea Regala.

TOP 10 cele mai hidoase plante din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.