Coperta noii carti a controversatului Dan Brown, "The Lost Symbol", a fost dezvaluita public, ca parte a unui plan de marketing editorial care promoveaza volumul prevazut a aparea in librarii pe 15 septembrie, intr-un prim tiraj de 6,5 milioane de exemplare.
Pe coperta editiei americane care va fi lansata la Knopf Doubleday apare o stampila de culoare rosie, in prim-plan, planul de fundal fiind redat de o vedere asupra Washington-ului. Editia britanica a ales o reprezentare a cladirii Capitoliului, o cheie si, mai ales, numele autorului, ortografiat cu litere mai mari decat prin cele care este redat titlul. Pana si tiltul cartii a fost atent ales, astfel incat sa fie "atat de opac cat se poate", pentru a mentine interesul si curiozitatea publicului, informeaza NewsIn.

Editura franceza Latte`s estimeaza ca volumul " Le symbole perdu" se va gasi, la finele lui 2009, in librariile din Franta, acompaniat de o serie de alte titluri consacrate lui Dan Brown, conform site-ului de actualitati literare livreshebdo.fr. Pe 5 noiembrie, de pilda, Robert Lafont anunta aparitia anchetei realizate de Marie-France Etchegoin si Frédéric Lenoir, asupra romanului, iar editura Fleuve noir va tipari cartea "Dan Brown décrypté", de Eric Giacometti si Jacques Ravenne.

Romanul "The Lost Symbol", continuarea best-seller-ului "Codul lui Da Vinci" de Dan Brown, va ajunge si in librariile din Romania la inceputul lui 2010, drepturile de autor fiind cumparate de editura RAO la Targul de Carte de la Londra, au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii editurii.

Jason Kaufman, editorul lui Brown, a descris locul in care are loc actiunea noului roman ca pe "un peisaj nou si neasteptat". Dan Brown a adaugat ca incorporarea a cinci ani de cercetare si documentare in povestea care se desfasoara pe durata a 12 ore a fost o adevarata provocare. Amanunte despre actiunea noului roman vor fi tinute secret pana in momentul lansarii.

"Codul lui Da Vinci", al patrulea roman al lui Brown, a fost lansat in 2003 si a devenit un succes mondial, cu peste 81 milioane de copii vandute. Ecranizarea romanului, cu Tom Hanks in rol principal, s-a bucurat, la randul sau, de succes la nivel mondial. Biserica Catolica s-a aratat deranjata de "Codul lui Da Vinci", care sugereaza ca Iisus ar fi fost casatorit cu Maria Magdalena, insa dezaprobarea Bisericii nu a afectat succesul filmului, incasarile acestuia ajungand 757 milioane de dolari in toata lumea.

Cu peste 450.000 de exemplare vandute, Dan Brown este cel mai bine vandut autor publicat de editura RAO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.