Agentii FBI au declansat o ampla ancheta dupa ce au depistat pe YouTube un film in care o replica a Statuia Libertatii este decapitata cu un fierastrau si apoi lovita cu o bata de baseball.
Clipul care dureaza aproximativ 1 minut se incheie cu mesajul instigator la revolutie "Moarte Americii!". Un alt mesaj subliminal apare la inceput, cand steagul Americii fluturat este succedat de o statuie legata la ochi, sugerand ca libertatea e oarba si un acid "Nu avem nevoie de libertatea voastra!".

Statuia din fibra de sticla, care masoara aproape 2,50 metri si cantareste 90 de kilograme, a fost furata din fata cafenelei Vox Pop de pe Cortelyou Road in Ditmas Park, Brooklyn, luna trecuta.

Potrivit New York Post, incidentul aminteste de decapitarile ziaristului Daniel Pearl de la Wall Street Journal si a antrepenorului Nicholas Berg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.