Doi autori chinezi au reusit sa publice prima biografie a artistului dupa moartea acestuia. Cartea "instant", scrisa la patru maini, a fost gata in 48 de ore
Jiang Xiaoyu si Xing Han au devenit primii semnatari ai vietii lui Jackson, dupa ce, ajutati de o dieta bazata pe cafea si tutun, au scris 130.000 de cuvinte reunite sub titlul "Moonwalk in Paradise", primul volum dedicat regelui pop dupa moartea acestuia, relateaza NewsIn, citand Reuters.

"Nu sunt doar un critic muzical, ci si un fan al regelui pop, asa ca inteleg nevoile fanilor. M-am luptat cu deadline-ul cu ochii pe ceas, ca fanii sa nu fie nevoiti sa astepte vreme de luni", spune Jiang Xiaoyu, citat. Cartea reuneste informatii colectate pe parcursul mai multor ani, dar si detalii recente, aparute pe site-uri si forumuri.

In Marea Britanie, cartea lui Carlton, "Michael Jackson: The King of Pop" a fost publicata la inceputul lui iulie, in 100.000 de exemplare. HarperCollins a anuntat pregatirea unui volum de 250 de pagini ilustrate, sub titlul "Michael Jackson - Legend, Hero, Icon", prevazut a aparea in librarii pe 17 iulie.

Cartea jurnalistului Olivier Cachin, "Michael Jackson : Pop life" se va gasi in librarii la inceputul lunii septembrie, iar biografia semnata de Guillaume Chérel si Stéphane Koechlin, intitulata "Michael Jackson, la chute de l'ange" ("Michael Jackson, caderea unui inger") este prevazuta pentru 12 august.

In acelasi timp, Music and Entertainment Books anunta reeditarea cartii semnate de Aphrodite Jones in 2008, "Complotul contra lui Michael Jackson", care va beneficia de o noua prefata.

In afara acestor titluri, literatura consacrata "regelui muzicii pop" mai aminteste albumul aparut la Timée in luna martie, "Michael Jackson" si volumul lui David L'Hermitte, "Michael Jackson, omul invincibil".

Autobiografia "Moon Walk", in care Michael vorbeste si despre relatia cu tatal sau, dar si despre temerea ca va muri in acelasi mod ca Elvis Presly, s-a mentinut in topul vanzarilor Amazon in ultimele zile, fiind comercializata cu preturi cuprinse intre 75 si 176 de dolari, in functie de starea cartii.

Conform China Daily newspaper, cel putin inca 10 editori au intentionat sa publice "biografia instant" a lui Jackson.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.