In fiecare an, sute de oameni curajosi care se bucura de turismul extrem, viziteaza locatii neobisnuite de pe Pamant doar pentru a experimenta senzatii de neuitat. Si sunt gata sa plateasca o gramada de bani pentru asta.
Astfel ca, potrivit "Pravda", milionarii rusi isi doresc sa mearga la Polul Nord. O asemenea calatorie pe o nava speciala pentru traversat gheata costa de obicei pana la 12.000 de euro. Bineinteles, turistilor nu li se permite sa faca baie in Oceanul Arctic. Cu toate astea, li se amenajeaza la bordul navei o piscina mare, cu apa din ocean. Cel mai palpitant moment al intregii calatorii este sesiunea foto colectiva pe gheata, langa vas.

Pentru cei care nu au milioane de cheltuit, sunt organizate excursii speciale de supravietuire in padurea Siberiana. Pentru 150 de dolari pe zi, turistii au ocazia sa se plimbe o zi intreaga prin taiga, impreuna cu un ghid si sa manance radacini, zmeura si nuci. Un nou termen "turism obscur", a aparut recent in industria turismului. Din ce in ce mai multi turisti sunt dornici sa viziteze locuri unde au avut loc catastrofe si dezastre care au facut zeci si mii de oameni. Din aceasta cauza, excursiile prin New York includ neaparat o vizita la ruinele World Trade Center, distrus in septembrie 2001.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.