Artistul Willi Dorner a bulversat Europa prin miscarea sa inedita de a plasa corpuri umane in pozitii si in locuri dintre cele mai neasteptate.
Impreuna cu fotografa Lisa Rastl a realizat doua proiecte combinand oamenii in formatii ciudate si plasandu-i in locatii neobisnuite. Ambele improvizatii "Hängende Gärten" si "Bodies in urban spaces" au avut ca unic tel "relatia dintre corpuri, spatiu si arhitectura", marturisesc artistii.

Seriile urbane create ca niste sculpturi umane, alcatuite din formatii de artisti, cataratori si performeri imbracati in haine viu colorate, au fost amplasate in spatiile comerciale, pe strazile cele mai aglomerate, adanc infipte in spatiul urban.

Artistul austriac Willi Dorner (Cie. Willi Dorner) a vrut sa transforme efectiv corpul uman intr-o forma, o rupere totala de conventiile clasice, prin realizarea omului dintr-un material, introcmai ca un obiect palpabil. (Click aici pentru imagini)

Punctul de plecare a turneului de promovare a fost tara de bastina a artistului, Austria, continuandu-si traseul in Anglia, Franta, Norvegia, Suedia, Finlanda si SUA. Willi si "corpurile" sale au atras atentia chiar si autoritatilor si politiei, care initial au crezut ca sunt vandali sau hoti si le-au oprit cateva manifestari.





Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.