Vangelia Gushterova, cunoscuta mai mult sub numele de Vanga, este o batrana din Bulgaria care a avut darul de a prevedea dezastrele naturale. De exemplu, femeia a afirmat ca "Fratii americani vor cadea in urma atacului pasarilor de otel", cu cateva luni inainte ca tragedia de pe 11 septembrie 2001 sa aiba loc. Mai mult, localnicii spun ca Vanga a prezis inceperea celui de-al Doilea Razboi Mondial, perestroika din URSS, moartea printesei Diana dar si scufundarea submarinului Kursk. Specialistii au declarat ca femeia a prezis si conflictul armat din Ossetia de Sud.

Al Treilea Razboi Mondial va incepe din pricina unor atentate la viata unor conducatori guvernamentali

Clarvazatoarea din Bulgaria spunea ca al Treilea Razboi Mondial va fi declansat in 2010, in momentul in care se va atenta la viata unor conducatori guvernamentali si dupa un conflict in zona Hindustan, India.

Femeia a trait in Muntii Kozhuh, in zona Rupite, din Bulgaria. Desi semi-analfabeta, Vanga a convins multa lume ca are puteri paranormale. Era foarte greu sa intelegi ce vorbeste pentru ca folosea un dialect greoi insa multi scriitori si jurnalisti au contactat-o si au scris lucrari si articole despre viata si predictiile ei.