Autoritatile chineze din orasul Hanzhong sunt responsabile pentru moartea violenta a peste 40.000 de caini. Dupa spusele primarului din Hanzhong, Xing Tianhu, oribilul macel este o reactie la descoperirea catorva cazuri de rabie in oras, informeaza un comunicat din partea Fundatiei pentru Protectia Animalelor VIER PFOTEN.
Media si organizatiile internationale pentru protectia animalelor semnaleaza mai multe cazuri in care adevarate vanatori de caini au fost organizate, acestea avand ca finalitate munti de cadrave in mai multe puncte ale orasului.

In perioada premergatoare Jocurilor Olimpice din 2008, VIER PFOTEN a atras atentia asupra modului brutal in care animalele sunt tratate in China. In timpul Jocurilor Olimpice, numarul actelor de violenta impotriva animalelor in public a scazut, pentru a nu ofensa turistii din alte tari. Imediat ce acestia din urma au plecat, China a revenit la vechile obiceiuri, animalele fiind tratate in continuare inuman.

“Sa incerci sa explici acest masacru ca fiind o masura necesara pentru sistemul de sanate publica este ceva incredibil de cinic !”, a declarat Anca Tomescu, Head of Programmes VIER PFOTEN Romania. “Rapoartele internationale de cercetare statistica au aratat ca uciderea in masa a animalelor poate chiar sa conduca la cresterea numarului bolilor infectioase”, a mai spus aceasta.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.