Ce este permis intr-o tara poate fi interzis in alta, a atentionat saptamana aceasta Ministerul de Externe al Marii Britanii, cerandu-le turistilor englezi sa se intereseze inainte de a pleca in vacante cu privire la legislatia locala.
De exemplu, a aratata ministerul, in multe tari le este interzis femeilor sa faca plaja topless, ele riscand, in cazul in care incalca aceasta lege, sa se aleaga cu dosar penal. In ultima perioada, mai multi turisti britanici au provocat adevarate scandaluri internationale, intretinand relatii sexuale in locuri publice sau batandu-si joc de simbolurile religioase ale tarii in care se aflau, relateaza "The Telegraph" in editia electronica de marti.

Potrivit unui studiu realizat de Ministerul de Externe al Marii Britanii, sute de mii de britanici risca anual sa primeasca amenzi si chiar pedeapsa cu inchisoarea pentru ca incalca legislatia tarilor in care isi petrec vacanta. Un sfert dintre cele 2000 de femei care au fost chestionate de angajatii miniterului au recunoscut, de pilda, ca obisnuiesc sa faca plaja topless atunci cand se afla peste hotare. Totusi, in locuri ca Abu Dhabi acest lucru este strict interzis si poate fi pedepsit cu inchisoarea sau deportarea. In urma studiului sau, ministerul a constatat deasemenea ca unul din sapte britanici a intretinut relatii sexuale in locuri publice in timp ce se afla in vacanta, in conditiile in care, in tari precum Egiptul, chiar si manifestarile publice ale afectiunii pot conduce la arestarea "faptasului". Deasemenea, unul din 20 de britanici a recunoscut ca s-a dezbracat in public atunci cand a fost in vacanta. In numeroase tari din Orientul Mijlociu, este insa interzis chiar si sa porti pantaloni care nu acopera genunchii, cine incalca aceasta regula riscand sa primeasca o amenda.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.