Abuzul de alcool provoaca anual moartea a 500.000 de persoane in Rusia si reduce speranta de viata a populatiei, care este mai mica decat in unele tari sarace precum Bangladesh sau Honduras, potrivit NewsIn
"Abuzul de alcool provoaca anual moartea prematura a aproximativ 500.000 de persoane in Rusia", scrie Camera Civica a Rusiei, intr-un document citat de agentia rusa de presa RIA Novosti.

"Epidemia de alcoolism din Rusia a inceput a dus la faptul ca mortalitatea persoanelor in libertate este de trei ori mai mare decat cea a persoanelor de aceeasi varsta care sunt inchise", explica autorii raportului intitulat "Abuz de alcool in Rusia: consecinte socio-economice si masuri de lupta".

Cercetatorii au constatat si faptul ca, in majoritatea cazurilor de crima, autorii consumasera alcool: "Aproximativ 80% dintre criminali sunt sub influenta alcoolului in timp ce comit crima. Aproximativ 40% dintre persoanele care se sinucid" se afla in acelasi stadiu, continua raportul.

Mare consumatoare de votca, populatia rusa are o speranta de viata foarte scazuta pentru un stat industrializat, mai precis 59 de ani pentru barbati si 72 de ani pentru femei, potrivit unui studiu publicat in 2007 de revista medicala britanica The Lancet.

Rusia are o populatie de 140 de milioane de locuitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.