Presedintele in exercitiu Vladimir Voronin se duce la intalnirile electorale din teritoriu cu un elicopter platit din bugetul statului, scrie portalul de stiri UNIMEDIA.
Zilele trecute acesta a vizitat cu elicopterul orasele Comrat si Ungheni, dar si vila prezidentiala de la Condrita.

Potrivit Deca-press, Vladimir Voronin s-a deplasat la 11 iunie la Comrat la o adunare de partid cu elicopterul. PCRM nu are in dotare elicoptere, iar calatoria sefului statului la Comrat pe calea aerului a costat bugetul de stat cel putin 15.000 lei (aproxomativ 1500 dolari).

Un alt caz este vizita de la Ungheni. “Vladimir Voronin a vizitat orasul Ungheni la 13 iunie cu un elicopter, care a aterizat pe stadionul din localitate. Din cauza ca vizita nu a fost coordonata cu administratia publica locala din Ungheni, poarta de la stadion era incuiata. Voronin a fost intalnit de liderul organizatiei teritoriale a Partidului Comunistilor, iar lacatul de la poarta stadionului a fost fortat si distrus”, a declarat pentru UNIMEDIA Lucia Bacalu, directorul ziarului local Expresul de Ungheni.

Informatia a fost confirmata si de Alexandru Ambros, primarul orasului Ungheni. “Am fost prezent la intalnire, chiar daca nu am fost invitat oficial. Era normal sa fim anuntati din timp, pentru a putea descuia lacatul de la poarta stadionului, fara sa fie fortat”, a declarat primarul de Ungheni, potrivit NewsIn.

Ludmila Guzun, vicepresedintele raionului Ungheni, a declarat ca este revoltator faptul ca seful statului vine in teritoriu fara sa anunte autoritatile locale. “Nu am avut nicio informatie sau invitatatie din timp. Am aflat noutatea de la unii primari din teritoriu. Este revoltator faptul ca se vine in teritoriu, fara sa fie anuntate autoritatile locale. Ma mira si ma nemultumeste acest fapt. Voronin a fost intampinat de catre reprezentantii comunisti din teritoriu. Plus, la fiecare colt de strada din oras era politie. Ma intreb daca este o vizita oficiala a sefului statului sau o vizita pre-electorala a presedintelui PCRM, platitita din banii publici?”, spune Ludmila Guzun, vicepresedintele raionului Ungheni.

Conform unui vizitator UNIMEDIA, care a expediat o poza la redactie cu elicopterul lui Voronin, seful statului a vizitat la 13 iunie si vila de la Condrita, tot pe cale aeriana. “Elicopterul a aterizat pentru cateva minute si, ulterior, a zburat mai departe”, precizeaza vizitatorul portalului de stiri. Republica Moldova este una dintre tarile cu cea mai proasta infrastructura rutiera. Conform raitingului ”calitatii drumurilor”, elaborat de World Economic Forum, Republica Moldova a acumulat 1,6 puncte din 7 posibile, fiind plasata pe locul 124 din lume, devansand doar Ciad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.