Cautarea informaţiilor in mediul virtual are asupra creierului un efect similar celui pe care le au exercitiile fizice asupra muschilor.
Contrar a ceea ce se credea pana acum, cercetatorii americani au demonstrat ca internautii au o activitate cerebrala mai dezvoltata decat cei care folosesc arareori mediul virtual. Un studiu publicat de curand arata ca Internetul are asupra creierului un efect similar celui pe care le au exercitiile fizice asupra muschilor. “Ideea de baza este ca Google-ul te face mai destept”, a declarat Gary Small, coordonatorul studiului si directorul Institutului de Neurostiinte si Comportament Uman din Los Angeles.

Creierii celor 24 de participanti la studiu au fost scanati cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica, procedeu care afiseaza activitatea cerebrala in timp real, noteaza PopSci.com.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.