Lipsa de preocupare pentru o viata sanatoasa si vizitele tardive la medic ii fac pe barbati cu mult mai vulnerabili in fata cancerului, avertizeaza cercetatorii britanici.
In ceea ce priveste formele de cancer care afecteaza ambele sexe, 60% dintre barbati sunt in situatia de a dezvolta o asemenea maladie, care se dovedeste mortala pentru aproximativ 70% dintre bolnavi, precizeaza cercetatorii de la Cancer Research UK. Cauzele acestor cifre alarmante nu sunt de natura biologica, ci sunt in legatura directa cu faptul ca femeile au mai multa grija de ele insele, explica savantii. Acestia din urma doresc astfel sa atraga atentia ca cel putin jumatate dintre cazurile de cancer ar putea fi evitate daca oamenii (si in special reprezentantii sexului masculin) ar fi dispusi sa-si corecteze apucaturile nesanatoase si stilul de viata distructiv.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.