In zilele noastre, barbatul visurilor multor doamne este inalt si plin de pachetele de muschi. A devenit deja un trend ca barbatii sa frecventeze din ce in ce mai des salile de gimnastica pentru a respecta eticheta impusa de dorintele doamnelor. Nimic rau pana aici, doar ca obiceiul de a merge la sala merge mana in mana cu un obicei periculos: consumul de steroizi, relateaza The Times.
Steroizii au fost folositi incepand cu 1950, initial fiind folositi doar de bodybuilders, garzi de corp si de anumiti atleti.
Astazi, numarul celor care folosesc steroizi a crescut alarmant: avocati, studenti, profesori, care nu isi doresc decat sa aiba un corp tonifiat, plin de muschi, si sa arate ca cei pe care ii vad in reviste.

Ceea ce majoritatea dintre ei nu stiu este faptul ca utilizarea steroizilor poate avea efecte secundare neplacute, printre care acneea, slaba dezvoltare a muschilor si atrofierea testicolele. In plus, aproximativ 54 dintre aceste substante sunt controlate si pot fi utilizate, iar alte 24 se afla inca pe lista de control.

In 1993, 5% dintre cei care faceau sport foloseau steroizi, in timp ce in 2006 numarul acestora a crescut la 70%, potrivit Departamentului de Sanatate din Marea Britanie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.