Jumatate dintre britanici nu stiu unde se afla inima in corpul uman, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie, informeaza Daily Mail, citat de Mediafax.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 722 de adulti, dintre care doar jumatate au stiut zona corpului uman unde se afla inima. Chiar si pacientii care au suferit de afectiuni ale diverselor organe interne au avut dificultati in a le identifica pe acestea pe harti ale corpului uman.

Profesorul John Weinman, care i-a chestionat pe cei 722 de adulti la King's College din Londra, a declarat ca rezultatele studiului sunt surprinzatoare. "Socant este si faptul ca nu ne-am imbunatatit cunostintele in materie de anatomie umana in ultimii 40 de ani si asta in pofida mai bunei educatii si a multitudinii de seriale medicale pe care oamenii le urmaresc cu aviditate, cum ar fi ŤERť sau ŤNip/Tuckť", a spus el.

Studiul a fost realizat pentru a se stabili cat de multe cunostinte de anatomie umana au persoanele care termina studiile unei scoli sau ale unui colegiu.

Voluntarilor participanti la studiu le-au fost aratate desene ale corpului uman, pe care apareau diverse arii hasurate, cerandu-li-se sa identifice organele care se afla in zonele respective. Numai 47% dintre participantii la studiu au identificat amplasamentul inimii, in timp ce 31% au aratat unde se afla plamanii.

Majoritatea (81%) au stiut unde se afla stomacul in corpul uman, 86% stiind si regiunea in care se gasesc intestinele.

Per total, numai jumatate dintre raspunsuri au fost corecte, barbatii si femeile nediferentiindu-se in ceea ce priveste cunoasterea anatomiei umane.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.