Hackerii sunt cu ochii pe fiecare tasta pe care o apasati si pot citi, fara sa mai instaleze ceva pe sistemul dumneavostra, codurile sau datele cardului pe care le introduceti pe diverse site-uri.
Un proiect de tip open source derulat de Remote-Exploit.org, care demonstreaza cat de vulnerabile sunt tastaturile wireless si cat de usor pot fi identificate si citite tastele apasate, i-a pus pe jar pe creatorii de antivirusi.

Proiectul Keykeriki poate interpreta tastele apasate prin analizarea semnalelor electromagnetice produse la fiecare apasare de tasta, prin folosirea unei tastaturi si a unui software de tip sniffer (care poate captura si analiza pachetele de date trimise intr-o retea). Atat schema hardware-ului, cat si software-ul pot fi descarcate, la liber, de pe net, de catre oricine este interesat de aceasta solutie.

Remote-Exploit.org spune ca acest proiect a fost creat doar pentru a permite "fiecarei persoane sa verifice nivelul de securitate al transmisiilor sale, sau/si pentru a demonstra atacurile de tip sniffing, insa numai in scopuri educationale".

Symantec a reactionat insa si i-a avertizat pe utilizatorii tastaturilor wireless ca acest software ar putea fi folosit de diversi indivizi pentru a obtine parole si informatii de acces la conturile bancare, fara a trebui sa mai instaleze malware pe sistemul atacat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.