Gripa noua (sau porcina), fie ea si pandemica, nu este nici pe departe atat de infricosatoare precum sumedenia de maladaii prezentate, pe scurt, in continuare, pentru care nici cele mai sclipitoare minti ale medicinei moderne nu au gasit, inca, leacuri, si care provoaca cumplinte suferinte fizice si psihice:
Sindromul Cotard ("boala mortilor vii"): Persoana afectata are impresia ca este moarta si ca intreg corpul ii putrezeste. Alti pacienti au raportat ca sufletul le-a fost furat si ca sangele se scurge din corp. Este un sindrom foarte periculos, deoarece victima se poate automutila pentru a demonstra ca a murit deja.

Boala Lewandowsky-Lutz (epidermodisplazia veruciforma): Este o boala genetica ce se manifesta prin cresterea unor excrescente cheratinoase, in special, pe maini. Primele simptome apar inca din copilarie.

Elefantiazis: Afecteaza in mod egal atat barbatii, cat si femeile. Boala se manifesta prin ingrosarea anormala a unor regiuni corporale, in special in zona membrelor inferioare sau a organelor genitale, care sunt deformate prin acumularea de lichid seros in spatiile intercelulare ale organelor si tesuturilor.

Micropsia (sindromul "Alice in Tara Minunilor"): Consta intr-o puternica incapacitate de a percepe spatiul. Pacientii nu pot descifra marimea reala a unor obiecte, totul parand a fi extrem de mic. Boala nu are nicio legatura cu ochii si aparent nici cu zona V1 (cortexul vizual primar), fiind mai degraba o problema in zonele de decodare a senzatiei vizuale.

Sindromul Capgras / Sindromul Fregoli: Primul sindrom consta in convingerea cuiva ca rudele si prietenii apropiati au fost inlocuiti de clone identice sau de impostori. Este o psihoza atipica care, in general, se dezvolta cu varsta. Sindromul Fregoli este oarecum la polul opus si este mult mai rar intalnit : pacientul are impresia ca un singur actor talentat joaca rolurile tuturor persoanelor din apropierea lui. Paranoia atinge cote paroxistice , pacientul devenind extrem de agresiv dupa o vreme.

Sindromul Riley-Day: Nervii responsabili cu durerea nu mai functioneaza, astfel ca organismul nu mai simte durerea, subiectul fiind inconstient in cazul unor lovituri puternice sau a unor afectiuni interne ce necesita tratament. Majoritatea victimelor nu ajung la maturitate datorita multiplelor accidente.

Pica: Este o afectiune ce se manifesta prin tendinta de a manca orice este necomestibil - hartie, pamant, gunoi, bucati de lemn, var etc. Cei atinsi de aceasta boala isi mananca uneori chiar si propriul par. In unele cazuri, medicii spun ca este vorba despre anumite carente in organism - lipsa unor nutrienti si minerale - care pot dezvolta aceste pofte ciudate. Totusi, oamenii de stiinta nu au gasit inca o explicatie plauzibila pentru aceasta tulburare.

Macrodactilia: Aceasta boala foarte rara este, de fapt, un defect din nastere prin care degetele de la maini sau de la picioare cresc anormal de mari. Cauzele acestei maladii sunt inca necunoscute, dar marimea exagerata a degetelor poate impiedica pe cel afectat sa duca o viata normala


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.