mparatie cu cel al cimpanzeilor, cea mai apropiata ruda evolutionara, si a inaintat ipoteza ca rata ridicata a incidentei cancerului la specia umana ar putea fi cauzata de dezvoltarea cerebrala.
“Creierul ne face superiori cimpanzeilor, dar, potrivit unei noi teorii, am putea plati un pret ridicat pentru el: o rata mai mare a cancerului”, scrie LiveScience.com.

Oamenii impartasesc 98% dintre gene cu aceste primate, considerate a fi cele mai apropiate rude evolutionare. Cercetatorii au observat insa ca cimpanzeii au o rata mult mai mica a cancerului, in comparatie cu oamenii. Pentru a afla de ce, John McDonald, un cercetator de la Georgia Tech, a comparat genomul uman cu cel al cimpanzeului.

El si echipa sa au cautat in special diferentele expresiei genetice din anumite tesuturi, printre care creierul, ficatul si rinichii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.