Limba engleza contine cele mai multe cuvinte dintre toate limbile vorbite pe Pamant, urmand sa isi adauge in vocabular, miercuri, cuvantul cu numarul un milion, potrivit Global Language Monitor, un site internet care foloseste o formula matematica pentru a estima frecventa de aparitie a cuvintelor.
Potrivit CNN.com, cuvantul cu numarul un milion va fi adaugat in vocabularul limbii engleze, miercuri, la ora 05.22 GMT. Contorul live, instalat pe acest Global Language Monitor, afisa, marti seara, 999.985 cuvinte incluse in limba engleza.

"The Million Word March" l-a transformat pe inventatorul acestui proiect de contabilizare a cuvintelor intr-un fel de paria al comunitatii lingvistilor. Multi dintre acestia considera ca numararea cuvintelor dintr-o limba reprezinta o actiune imposibila, deoarece limba vorbita evolueaza permanent.

Paul J.J. Payack, presedintele si analistul sef al site-ului Global Language Monitor, sustine ca nu estimarea primului milion de cuvinte dintr-o limba este atat de importanta, pe cat este ideea care se afla in spatele acestui proiect, care arata ca engleza a devenit o limba complexa si globala.

"A devenit o limba populara. Celelalte limbi, precum franceza, isi ridica ziduri mari de protectie in jur, pe cand engleza, ii invita pe ceilalti sa o cunoasca. Limba engleza are traditia de a inghiti cuvinte noi intregi. Celelalte limbi doar le traduc", a explicat Paul J.J. Payack.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.