Parintii care sunt prezenti in camera in care doarme copilul in momentul in care acesta adoarme ii fac un deserviciu mai mare decat acei parinti care dorm in acelasi pat cu mostenitorul.
Cel putin, asa s-ar parea, judecand dupa rezultatele unui studiu prezentat miercuri in cadrul unui congres de specialitate.

Copilasii (in varsta de pana la 2 ani) care dorm intr-o camera separata au dormit mai repede si cu mai putine probleme, au dormit mai mult, si s-au trezit de mai putine ori decat copiii care adorm in prezenta parintilor. Diferentele, considerate semnificative din punct de vedere clinic, s-au manifestat indeosebi in tari in care majoritatea populatiei apartine rasei caucaziene (albi), nu si in tarile cu populatie predominant asiatica. In tarile predominant "albe", 11,8% dintre parinti impart patul cu copiii mici, iar 22 la suta dorm in aceeasi camera cu ei. Procentajele corespunzatoare in tarile asiatice sunt 64,7 si 86,5.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.