In contextele in care fetele tinere sunt mai numeroase decat barbatii tineri, relatiile sexuale intre membrii acestor doua "tabere" infloresc dar numarul casatoriilor este stationar, pentru ca barbatii tineri nu se simt impinsi sa intemeieze o familie, cand numarul femeilor aflate in competitie intre ele pentru a-i cuceri creste.
Cercetatorul Daniel Kruger, de la University of Michigan, studiaza relatia dintre evolutie si comportament. Pentru a-si testa ipoteza cu privire la modul in care raportul numeric intre sexe influenteaza comportamentul matrimonial, Kruger a adunat date statistice relevante, referitoare la cele mai mari 50 de centre metropolitane din Statele Unite, Dupa prelucrarea acestor informatii, a reiesit ca barbatii cu varste intre 20 si 24 de ani prefera "distractia" insuratorii, daca traiesc intr-o regiune unde numarul femeilor este semnificativ mai mare decat al barbatilor. Logic ar fi fost ca intr-un asemenea context demografic, proportia tinerilor care se insoara sa creasca. Daniel Kruger spune insa ca in cazul comportamentelor matrimoniale, logica elementara nu se aplica – pentru ca strategiile de reproducere ale femeilor si ale barbatilor sunt oarecum diferite: "Beneficiul reproductiv de pe urma unui numar crescut de relatii este mai mare pentru barbati, decat pentru femei. Daca barbatii aflati in inferioritate numerica reusesc manevreze in asa fel incat sa atraga mai multe femei in relatii de scurta durata multiple, ei nu vor fi cine stie ce stimulati sa intre intr-o relatie stabila."

In zonele metropolitane Birmingham, Memphis, New Orleans si Richmond-Petersburg (statul Virginia), la 10 femei nemaritate revin 9 barbati neinsurati. Urmeaza, din punctul de vedere al zonelor in care femeile sunt relativ mai putin numeroase decat barbatii, zonele metropolitane Philadelphia, Washington DC, Baltimore si New York. In toate zonele mentionate, circa 84 la suta dintre barbatii intre 20 si 24 de ani sunt holtei. Dimpotriva, in zonele Las Vegas, San Diego, Salt Lake City, Austin si Phoenix, unde raportul intre barbatii necasatoriti si femeile nemaritate este de 10 la 9, numai 77 la suta dintre barbatii din aceeasi categorie de varsta sunt necasatoriti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.