E frumusica foc, dar si extrem de isteata. La doar doi ani, micuta Karina Oakley a uimit expertii britanici in materie de "genialitati", care au stabilit ca fetita are un coeficient de inteligenta de 160, acelasi cu cel al fizicianului Stephen Hawking sau al patronului Microsoft, Bill Gates.
Potrivit "Daily Mail", mama Karinei povesteste ca s-a lasat convinsa de cativa prieteni, surprinsi de istetimea fetei, sa o duca pe micuta sa fie vazuta de experti. Karina, care implineste 3 ani in aceasta vara, a raspuns unor intrebari si a fost supusa unor probe pentru a i se stabili abilitatea verbala, memoria si capacitatea de a interpreta numere si forme. Rezultatele au fost uimitoare: Karina are varsta mentala echivalenta cu cea a unui copil de 4-5 ani, insa memoria si capacitatiile ei verbale si logice i-au conferit un IQ de 160. Potrivit statisticilor, un scor intre 90 si 109 la testele de inteligenta este considerat mediu, iar o persoana cu un IQ de peste 140 este considerat ca fiind inzestrat cu un intelect superior.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.